Deze eiersalade is snel gemaakt en smaakt heerlijk op een sneetje (vers gebakken) brood of bij een borrel op stokbrood of toast.
Je kunt deze salade makkelijk in grotere hoeveelheden maken, vermenigvuldig de hoeveelheden.
Ingrediënten (klein bakje):
- 1 ei
- 1 el kwark
- ½ el mayonaise
- ½ - 1 tl citroensap
- ¼ - ½ tl mosterd
- ¼ - ½ tl uienpoeder
- Snuf versgemalen zout
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
Bereiding:
Kook het ei in kokend water in 9-10 min hard.
Mix ondertussen de overige ingrediënten in een kommetje. Proef en voeg evt wat meer mosterd, kwark of citroensap toe.
Snijd het ei in stukken en meng door het kwark mengsel.
Bewaar tot gebruik in de koelkast. Serveer op (versgebakken) brood, op stokbrood of toast.
Reacties
Een reactie posten