Varkenshaas in serranoham

 

Vind je het moeilijk om een groter stuk vlees te bereiden? Probeer dan deze varkenshaas met serranoham! Met een paar ingrediënten en deze makkelijke bereidingswijze krijg je een mooi en lekker stuk vlees. Braad het vlees even aan in een ovenbestendige pan en zet het dan in de oven.

Dit vlees kun je bij een 'gewone' avondmaaltijd eten, maar het past ook goed bij een etentje met vrienden of familie.

Wil je de varkenshaas ook vullen? Dan kun je deze gevulde varkenshaas eens proberen.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 450 gr varkenshaas (2 stukken)

- 100 gr serranoham

- 1 el Italiaanse kruiden (vriesdroog)

- Peper

- Flinke klont boter of margarine

- Ovenbestendige koekenpan

 

Bereiding

Haal het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Warm de oven voor tot 180 graden.

Bestrooi de varkenshaas rondom met de Italiaanse kruiden en peper (zout is niet nodig omdat de ham al genoeg is). Wikkel het vlees in de serranoham.

Verhit een beetje boter in de koekenpan en bak het vlees rondom aan. Voeg de rest van de boter toe en zet de pan in de oven. Bak het vlees in ca 25 min gaar. Bedruip het vlees regelmatig met de boter in de pan en draai het halverwege een keer om.

Controleer de garing evt met een vleesthermometer, als de kerntemperatuur 65 graden is, dan is het vlees goed.

Lekker met aardappels of frites met groentes. Serveer in plakken of als stuk.



Reacties