Kokosmakronen

 

Als je een keer zelf kokosmakronen hebt gemaakt, dan hoef je die uit de supermarkt niet meer! Het maken van deze heerlijke koeken is niet moeilijk, je mengt de eiwitten met suiker en kokosrasp en bakt ze op een velletje ouwel goudbruin.

Ouwel (eetpapier) kun je (online) bij bakwinkels of in de (grotere) supermarkten kopen. Het ligt in de supermarkt vaak bij het Oud-Hollandse snoep.

Het eigeel dat over is kun je gebruiken om vanillevla of banketbakkersroom te maken (voor in een kleine slof of taartje). 


Ingrediënten (12 stuks):

- 3 eiwitten

- 190 gr geraspte kokos

- 180 gr witte basterdsuiker

- 1 zakje vanillesuiker

- Snuf zout

- 3 vellen ouwel (eetpapier)

- Spuitzak (zonder spuitmondje)

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 150 graden.

Knip de vellen ouwel in vieren en leg de 12 stukken op de bakplaat.

Ontvet een kom (met citroen) en doe de eiwitten met 1/3 van de suiker erin. Klop met een handmixer stijf, voeg tussendoor de rest van de suiker in 2x toe.

Roer met een spatel het zout en de kokos erdoor en doe in een spuitzak. Houd de spuitzak rechtboven de ouwel en spuit een rondje kokosmengsel erop. Haal de zak met een draai weg. Ga verder met de andere vellen.

Maak een vingertop nat en druk evt het puntje iets platter.

Zet de bakplaat in de oven en bak de makronen in 20-25 min goudbruin. Laat afkoelen op een rooster en knip evt het papier dat uitsteekt weg.


Varieer eens met kleine makronen:

Knip 4 vellen ouwel in stukken van 5x5 cm en bak de makronen in ca 15-20 min goudbruin.


 


Reacties