Door asperges te stomen behoud je de lekkere smaak! De kruidendressing van peterselie, basilicum en kappertjes maakt het gerecht compleet.
Ingrediënten (4 personen):
- 400 gr witte asperges, geschild en uiteinde verwijderd, in tweeën
- 350 gr groene asperges, uiteinde verwijderd, in tweeën
- Bosje peterselie
- Bosje basilicum
- 2 el kappertjes met 2 el vocht
- 6 el extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
Leg de aspergehelften in een stoommandje en stoom ze in ca 10 min gaar. Als de witte asperges veel dikker zijn dan de groene, snijdt de witte asperges in de lengte in tweeën of vieren zodat ze gelijke dikte en gaartijd hebben.
Als je gekookte eieren bij de asperges eet, dan kunnen deze in de pan onder het stoommandje in 10 min gekookt worden.
Maak ondertussen de dressing. Pureer de kruiden, kappertjes en kappertjesvocht met een staafmixer fijn. Doe de helft van de olie erbij en mix. Voeg naar smaak de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Schep wat dressing over de asperges en serveer met een stukje zalm of gekookte eieren en aardappels.
Reacties
Een reactie posten