Mac 'n' cheese

 


Een schaaltje comfortfood, dat is deze mac 'n' cheese! 

Ik heb paprika, tomaat en prei door de macaroni gedaan, maar dit kan natuurlijk naar eigen smaak aangepast worden. Gebruik de kaas die je lekker vindt, neem wel een kaas met behoorlijk wat smaak zoals cheddar of belegen kaas.
Dit gerecht is ideaal om te maken als je restjes hebt zoals een halve paprika of wat gekookte pasta.

 

Ingrediënten (3 personen):

- 200 gr macaroni

- 1 prei, in halve ringen

- 2 tomaten, in blokjes

- 1 paprika, in blokjes

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- Blikje ham (250 gr), in blokjes


- Voor de saus:

- 20 gr bloem

- 200 ml melk

- 20 gr boter

- 60 gr kaas, geraspt of in hele kleine blokjes


- Verder:

- Beetje extra kaas, geraspt

- 3 ovenschaaltjes, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bak de prei en paprika 3-4 min op middenhoog vuur. Voeg dan de tomaten, ham en tijm toe en bak een paar min op laag vuur. Roer de macaroni erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Maak ondertussen de saus. Smelt in een steelpan de boter en roer de bloem erdoor. Roer goed door. Giet een klein beetje melk erbij, roer zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg meer melk toe en ga zo door tot de melk op is en de saus glad is. Roer de kaas erdoor en breng op laag vuur aan de kook. Als het net aan de kook en de kaas gesmolten is, kan het vuur uit.

Schep de macaroni in de ovenschaaltjes en giet de saus erover. Strooi de extra kaas erover.

Bak ca 15 min tot de bovenkant goudbruin is.


 


Reacties