Deze kipstoof is ideaal om op een herfstdag of koude en natte zomerdag te maken. Laat de kip lekker op smaak komen met de verse kruiden.
Maak een grote pan, want het is een tweede dag ook erg lekker!
Ingrediënten (4-6 personen):
- 400 gr kipdijfilet
- 500 gr kipbraadstuk
- 125 gr spekblokjes
- 1 rode ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 wortels, in plakjes
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 blaadjes laurier
- 500 ml passata
- 4 el balsamicoazijn
Bereiding:
Verhit een klontje boter of vloeibaar vet in een braadpan en bak de spekblokjes met de ui en knoflook een paar min. Voeg alle kip toe en bak rondom aan.
Giet de passata en azijn in de pan en doe de kruiden en rest van de groentes erbij.
Breng aan de kook en laat ca 60 min op laag vuur met deksel op de pan koken.Serveer bijv met aardappelpuree.




Reacties
Een reactie posten