Appelcake

Appelcake, heerlijk op een herfstdag met een kopje thee of cappuccino! 

Ik heb een vorm gebruikt voor 6 cakejes. Als je kunt een muffinvorm gebruikt, dan zul je met deze hoeveelheid 8-9 cakejes kunnen maken. 


Ingrediënten (6 stuks):

Voor het beslag:

- 150 gr roomboter, op kamertemperatuur

- 125 gr fijne kristalsuiker

- 1 zakje vanillesuiker

- 3 eieren, op kamertemperatuur

- 150 gr zelfrijzend bakmeel

- ½ tl zout

 

Voor de vulling:

- 1 appel, bijv Jonagold, in blokjes

- 1 tl kaneel

- 1 el fijne kristalsuiker

- 1 el zelfrijzend bakmeel

 

Verder nodig:

- bakvorm of muffinvorm

- klontje boter

- beetje zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Warm de oven voor tot 175 graden.

Maak het beslag. Vet de vorm in met gesmolten boter en een kwastje. Strooi wat zelfrijzend bakmeel (of bloem) in de vorm en klop het leeg boven de gootsteen.

Mix de roomboter, vanillesuiker en kristalsuiker in een paar min romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix kort tussendoor. Voeg zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe en mix kort door.

Meng de ingrediënten voor de vulling en doe dit bij het cakebeslag en roer met een spatel door.

Schep het beslag in de vorm en bak in 20-25 min gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, het moet er schoon uitkomen.

Laat 10 min in de vorm afkoelen en dan verder op een rooster.


Reacties