Appelcake, heerlijk op een herfstdag met een kopje thee of cappuccino!
Ik heb een vorm gebruikt voor 6 cakejes. Als je kunt een muffinvorm gebruikt, dan zul je met deze hoeveelheid 8-9 cakejes kunnen maken.
Ingrediënten (6 stuks):
Voor het beslag:
- 150 gr
roomboter, op kamertemperatuur
- 125 gr fijne
kristalsuiker
- 1 zakje
vanillesuiker
- 3 eieren, op
kamertemperatuur
- 150 gr
zelfrijzend bakmeel
- ½ tl zout
Voor de vulling:
- 1 appel, bijv
Jonagold, in blokjes
- 1 tl kaneel
- 1 el fijne
kristalsuiker
- 1 el zelfrijzend
bakmeel
Verder nodig:
- bakvorm of
muffinvorm
- klontje boter
- beetje zelfrijzend
bakmeel
Bereiding:
Warm de oven voor tot 175 graden.
Maak het beslag. Vet de vorm in met gesmolten boter en
een kwastje. Strooi wat zelfrijzend bakmeel (of bloem) in de vorm en klop het
leeg boven de gootsteen.
Mix de roomboter, vanillesuiker en kristalsuiker in een paar min romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix kort tussendoor. Voeg zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe en mix kort door.
Meng de ingrediënten voor de vulling en doe dit bij het
cakebeslag en roer met een spatel door.
Schep het beslag in de vorm en bak in 20-25 min gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, het moet er schoon uitkomen.
Laat 10 min in de vorm afkoelen en dan verder op een
rooster.




Reacties
Een reactie posten