Heerlijke malse kip in ketjap saus!
Neem voor dit gerecht kippendij, dat blijft veel malser dan kipfilet. Verder bak ik de gekruide kip eerst op hoog vuur in olie en gaar het daarna verder op laag vuur in de saus.
Ingrediënten (4-5 personen):
- 400 gr
kippendij, blokjes
- 2 tl
komijnzaadjes
- 1 tl
gemberpoeder
- 2 tl
uienpoeder
- 1 el bruine
suiker
- 1 el maizena
- 1 ui, dunne
halve ringen
- 3 teentjes
knoflook, geperst
- 100 ml ketjap
manis
- 100 ml kokend water
- 2 el rijstazijn
Bereiding:
Doe de komijnzaadjes, gemberpoeder, uienpoeder, bruine suiker en maizena in een kommetje en roer even door. Meng de kip op een bord met deze specerijen.
Doe ½ - 1 cm olie in een koekenpan en verhit op hoog vuur. Doe de gekruide kip erin en bak rondom bruin. Roer niet te veel!
Haal de kip met een schuimspaan uit de pan en giet olie
af zodat er nog 1-2 el in de pan zit.
Fruit op laag vuur de ui en knoflook een paar min. Doe de kip terug in de pan en giet de ketjap met het water en azijn erbij. Roer goed door.
Laat op laag vuur met een deksel op de pan ca 20 min rustig sudderen. Verdun evt met wat extra water als het te dik wordt of haal de deksel van de pan om wat in te dikken.
Lekker met nasi of rijst met boontjes.
Reacties
Een reactie posten