Gerookte makreel en courgette zijn een goede combinatie. Met Griekse yoghurt en ei maak je een variatie op spaghetti carbonara.
Zorg dat je alle graten uit de makreel hebt. Je kunt het beste de makreel met je handen in porties verdelen, zodat je de graten voelt.
Ingrediƫnten (3 personen):
- 1 rode ui, in
halve ringen
- 1 teentje
knoflook, geperst
- 1 courgette,
in blokjes
- Italiaanse
kruiden
- Peper en zout
- 3 el Griekse
yoghurt
- 1 ei, geklutst
- 150 gr makreel,
graatloos en in stukken
- 150-200 gr spaghetti
Bereiding:
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui
en knoflook op laag vuur. Roer de courgette erdoor en zet het vuur wat hoger,
bak een paar min.
Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Breng de groenten op smaak met Italiaanse kruiden, peper
en zout. Schep wat kookvocht van de pasta bij de groentes en roer door. Zet het
vuur weer wat lager.
Giet de spaghetti af en roer door de groentes. Roer de yoghurt door het ei en roer dit door de spaghetti met courgette in de wok, zet het vuur uit.
Roer de makreel erdoor en serveer direct.




Reacties
Een reactie posten