Deze gevulde portobello met spinazie is een ideaal voorgerecht. Wie houdt er niet van champignon met spinazie? Doordat het vegetarisch is, kun je met het hoofdgerecht alle kanten op, je kunt helemaal vegetarisch blijven, maar ook uitpakken met vis of vlees.
Je kunt de portobello's al eerder (bijv 's morgens) vullen en voor het eten afbakken in de oven. Ideaal voor je kerstdiner!- 4 portobello’s
- 1 teentje
knoflook, geperst
- 1 sjalot,
gesnipperd
- Handvol pijnboompitten
- 200 gr
spinazie, grof gehakt
- 150 gr
roomkaas met kruiden
- Zout en peper
- Handvol geraspte
kaas
- Ovenschaal,
ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Haal de steeltjes voorzichtig uit de portobello, leg het
hoedje in de ovenschaal met de bolle kant onder. Snijd de steeltjes in stukken.
Rooster eerst op laag vuur de pijnboompitten lichtbruin in de droge wok, zet opzij.
Verhit dan wat olie in de wok en fruit de knoflook en
sjalot. Doe de steeltjes van de portobello erbij en bak even. Doe de spinazie,
evt in porties, erbij en laat het slinken.
Zet het vuur uit en laat het iets afkoelen. Roer dan de roomkaas en royaal peper en zout erdoor. Verdeel het mengsel over de portobello’s en strooi wat kaas erover.
Doe een klein laagje water in de ovenschaal (naast de portobello’s) en bak ca 20 min in de oven. Leg op de borden en strooi de pijnboompitjes erover.





Reacties
Een reactie posten