Hartige muffins

 


Soms heb je geen volledig avondeten nodig of is het onduidelijk hoeveel. Oudejaarsavond is zo'n voorbeeld, veel hapjes de hele middag en avond, maar om dan toch nog iets (met groenten) binnen te krijgen zijn muffins ideaal. Restjes die in huis zijn kunnen erin en als er wat over blijft dan kan dat de dag erna voor lunch gegeten worden.

 

Ingrediënten (voor ca 9 muffins):

 - 125 gram zelfrijzend bakmeel

- 150 ml melk

- 1 ei

- snufje zout en wat kruiden (bv verse tijm)

- Naar keuze:

- 1/2 rode paprika, in kleine blokjes

- 2 lente-uitjes, in halve ringetjes

- 2 plakken gekookte ham, in reepjes

- kaas, geraspt of in kleine blokjes

 

Bereiding:

 Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de muffinvorm in met een beetje boter of bakspray, doe er een muffinpapiertje in.

Doe in een koekenpan een beetje olijfolie en bak de lente-ui, ham en paprika beetgaar.

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk en eieren toe en roer het met een spatel goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer door. Je kunt indien gewenst nog wat zout en/of peper toevoegen.

Voeg nu het groente/vleesmengsel toe en de geraspte kaas en roer het geheel goed door elkaar.

Vul de bakjes van de muffinvorm met het beslag tot ongeveer 1 cm onder de rand.

Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Reacties