Trifle

 

Voor kerst wilde ik graag een trifle maken, we kregen eters en het was een specialere maaltijd. Ik wilde het eerst proberen om te kijken of het qua smaak een dag van te voren te maken was en of het genoeg zou zijn voor 5 personen. Het is zeker een dag van tevoren te maken (de tweede dag is het nog lekkerder) en het waren 6 royale porties. 

Uiteindelijk heb ik het met kerst niet gemaakt omdat we geen visite kregen ivm de corona maatregelen, maar ik ga het zeker nog een keer maken als we visite krijgen! 

Ik zal de cake dan wel in blokjes van 1x1 cm snijden ipv 2x2 zoals bij deze trifle.


Ingrediënten (6 personen):

- cake, ca 2/5 van een 25 cm cake (4 eieren recept van basiscake), in blokjes van 1x1 cm

- pakje jelly, ca 2/3 nodig, afhankelijk van de schaal

- ca 600 gram fruit (bv 400 gr aardbeien, 125 gr frambozen en 125 gr blauwe bessen)

- custard (35 gr custardpoeder, 1/2 liter melk en 35 gr suiker)

- 4 el jam, bijv aardbeien of bosvruchten

- scheutje appelsap  

- 125 ml slagroom met 1/2 zakje vanillesuiker en 1/2 zakje klopfix

- glazen schaal of puddingvorm (ca 18 cm)


Bereiding:

Bak de cake volgens een basisrecept cake, bijv van Rutger bakt, of gebruik een kant en klare cake.

Maak de custard, met de melk en suiker zoals aangegeven op de verpakking van de custard. Kook de gelatinepudding zoals op het pakje staat. Laat beiden afkoelen (buiten de koelkast!) tot ze lauw zijn.

Meng 3/4 van het fruit met de jam, bewaar de rest van het fruit voor de garnering.

Neem de glazen schaal en leg de helft van de blokjes cake op de bodem. Ga niet stapelen, gebruik evt wat meer of minder cake. Besprenkel met de appelsap.

Leg de helft van het fruit met jam mengsel erop. Verdeel het gelijkmatig. Schenk de helft van de gelatinepudding erover. Schep hierover de helft van de custardpudding.

Leg hierop weer een laag cake, de rest van het fruit, de jelly en custard. Zet in de koelkast tot de custard hard is.

Versier de bovenkant met toeven slagroom en het achtergehouden fruit.



De topping (slagroom en fruit) kan er direct opgedaan worden (is ook na een dag lekker) of kort voor gebruik.

Reacties