Vispannetje met prei en wortel onder bladerdeeg

 

Een makkelijk, maar lekker visgerecht waarbij zonder moeite per persoon gevarieerd kan worden. Ik ben de enige die garnalen eet, dus die gaan alleen in mijn schaaltje.  

Ik heb de prei en wortel in de keukenmachine met de (snij)schijf in plakjes gesneden, als je het met de hand snijdt, dan moeten de groenten waarschijnlijk wat langer in de pan gebakken worden.

 

Ingrediënten (2-3 personen):

- 150-200 gr zalmfilet, in blokjes

- 100 gr garnalen per persoon

- 1 prei, in ringen

- 150 gr wortels (bv zakje snoepgroente), in stukjes

- 1 el verse peterselie

- 1 el mosterd

- 200 ml kookroom

- 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- snufje zout en peper

- melk of geklutst ei (voor bestrijken)

- 3 eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit wat olie in een pan en bak de prei en wortel ca 5 min tot beetgaar, voeg dan de zalm en kookroom toe en laat 5-10 min zachtjes koken. 

Breng op smaak met mosterd, peterselie, peper en zout. Verdeel het mengsel over de 3 schaaltjes en voeg evt garnalen toe aan de schaaltjes.

Dek de schaaltjes af met een plakjes bladerdeeg en bestrijk met melk of ei. Maak een gaatje in de bovenkant van het bladerdeeg om de stoom eruit te laten in de oven.

Bak de pannetjes ca 20 min tot het bladerdeeg goudbruin is. 


 

Reacties