Appel-rozijn crumble

Een lekker en makkelijk toetje waarvoor je de ingrediƫnten meestal wel in huis hebt. Snel klaar als de oven toch al warm is van het avondeten of brood bakken!

Ingrediƫnten (3):

Voor de vulling:

- 2 appels, geschild en in blokjes

- 50 g rozijnen

- scheut appelsap (of water)

- 1 zakje vanillesuiker

- 1 tl kaneelpoeder

 

Voor de crumble:

- 100 g bloem

- 50 g (kristal)suiker

- 60 g koude roomboter, in blokjes gesneden (of koude margarine)

- Snufje zout

 

Verder nodig:

- 3 Ć©Ć©n-persoonsschaaltjes, ingevet

Bereiding:

Wel de rozijnen minimaal een uur in de appelsap, ze moeten net onder staan. Dit kun je al eerder op de dag doen. Laat daarna uitlekken in een zeef. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de appel in een kom met de rozijnen, vanillesuiker en kaneelpoeder. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes.

Doe de bloem, suiker, zout en boter in een kom en wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem en de suiker, totdat er een kruimeldeeg ontstaat.

Verdeel de deegkruimels over de schaaltjes. Bak de schaaltjes 15 minuten in het midden van de oven, of totdat de deegkruimels goudbruin zijn.

Serveer met een bolletje (vanille)ijs en eet de crumble terwijl het nog warm is.


 

Reacties