Ratatouille met kabeljauw

Een groenterijk visgerecht, vol kleur. 

 

Ingrediënten (4-6 personen): 

- 1 paprika, in blokjes

- 1 ui, gesnipperd

- 1 courgette, in blokjes

- 1 aubergine, in blokjes

- 1 teentje knoflook, geperst

- Ca 250 gr kabeljauw, in stukken

- 75 ml witte wijn of water

- 350 gr tomatenfrito

- zout en peper

- paar takjes peterselie, grof gehakt (of 1 el vriesdroog)

 

Bereiding:

Verhit wat olie in een wok en fruit de ui met de knoflook ca 3 min op laag vuur. Voeg de andere groenten toe en bak 7-10 min op matig vuur. Blus het af met de wijn en voeg de tomatenfrito toe. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Laat nog een paar min op laag vuur pruttelen.

Doe de kabeljauw in de pan, doe er een deksel op en laat nog op laag vuur zachtjes koken tot de vis gaar is.

Serveer met gekookte of gebakken aardappels, rijst of brood.

 


 


Reacties