Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Ik vind cannelloni een lekkere variatie op lasagne.

Het is heel basic omdat de saus alleen tomaten bevat, maar met een salade (of groenten uit eigen tuin) wordt het al snel een volledige maaltijd.

Als je geen cannelloni buisjes kunt vinden, dan kun je ook verse lasagnebladen gebruiken, de oventijd zal dan korter zijn. Neem evt een pak cannelloni mee vanaf vakantie in Duitsland of Frankrijk.

 

Ingrediënten (4 personen):

- 1 ui, fijn gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 300 gr rundergehakt

- 100 gr ricotta

- 425 gr gepelde tomaten (blik)

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 1 tl oregano, vriesdroog

- ½ tl gerookt paprikapoeder

- Peper, zout

- Cannelloni, 8 stuks

- 3-4 el Parmezaanse kaas, geraspt

- ovenschaal (ingevet)

Ik heb op de foto's meer gehaktmengsel gemaakt (voor de volgende dag), in de ovenschaal zit de hoeveelheid van het recept.


Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Fruit de helft van de ui en 1 teen knoflook even aan. Roer de tomatenpuree erdoor en fruit even mee. Voeg dan het gehakt toe en breng op smaak met oregano, paprikapoeder, peper en zout.

Neem een andere pan, fruit hierin de rest van de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten toe en druk de tomaten een beetje plat.

 

Zet het vuur van beide pannen uit. Schep de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Roer de ricotta door het gehaktmengsel en vul de cannelloni pijpen hiermee. Leg de gevulde rollen in de saus.

Roer evt. vulling dat over is door de tomatensaus en verdeel dit over de cannelloni’s in de schaal. Zorg dat de canneloni’s volledig bedekt zijn met saus.

Strooi de Parmezaanse kaas erover en bak 40-45 min in de oven tot de pasta gaar en goudbruin is. Dek evt de laatste 10 min af met aluminiumfolie.


 

 


Reacties