Gevulde champignons met pesto-ricotta

 


Een snelle, maar erg lekkere maaltijd voor een (doordeweekse) dag. Of serveer 2 gevulde champignons als voorgerecht bij een maaltijd met meerdere gangen.

Ingrediënten (2-3 personen):

- 400 gr champignons

- 250 gr ricotta

- 2-3 eetlepels groene pesto

- 2 el pijnboompitten

- 10-12 cherry tomaatjes

- 2 lente uitjes, in ringetjes (niet op foto)

- peper en zout

- 1 el tijm (vriesdroog)

- (afbak)ciabatta

- grote ovenschaal, ingevet

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze verder uit. Bewaar dit voor later. Schep de pesto in het ricotta bakje en roer dit door elkaar. 

Vul de champignons met dit mengsel en zet ze in de ovenschaal. Let een tomaatje in het midden van elke champignon en druk ze iets naar beneden.

Bestrooi met wat zout en peper en verdeel de pijnboompitjes over de champignons.

Besprenkel met wat olijfolie en bak de champignons in 15-20 min gaar in de oven. Doe (afhankelijk van de tijd op de verpakking) de laatste 10 min de ciabatta erbij.

Verhit ondertussen wat olijfolie in een (koeken)pan en bak de champignons met lente-ui gaar. Breng op smaak met tijm, peper en wat zout.


Serveer de champignons met ciabatta. Als er nog wat pesto-ricotta over is, dan kan dat op het brood gesmeerd worden.

Tip: als de ciabatta bij een andere temperatuur gebakken moet worden, doe het dan wat korter of langer bij 200 graden in de oven.

Tip: bij een wat grotere trek kan er een omelet gemaakt worden van de champignonresten met lenteui. Gebruik hiervoor 2 eieren.

 

 

Reacties