Lasagne

 

Een lasagne zonder poespas. Ik heb een dubbele hoeveelheid saus gemaakt om morgen op een werkdag bij gekookte pasta te eten.

De basis is tomatensaus, groenten en vlees en/of kaas. De tomatensaus kan van tomato frito gemaakt worden of van geconcentreerde tomatenpuree met wat bouillon.

Je kunt de lasagne vullen met wat je lekker vindt, of wat je nog in huis hebt, ik had nog wat tomaatjes, een paprika en wat spekblokjes over. Je kunt ook een zak Italiaanse roerbakgroente oid gebruiken.

 

Ingrediënten (saus voor 4-6 personen):

- 1 prei, in halve ringen

- 1 rode ui, in halve ringen

- 1 paprika, in blokjes

- wat tomaatjes, in kwarten

- groene kruiden, bv peterselie, basilicum, oregano en/of tijm (vers of vriesdroog) 

- tomato frito

- 300 gr gehakt

- evt spekblokjes 

- ca 2 tl (gerookt) paprikapoeder

- peper en zout

- kaas (geraspte parmezaan, mozzarella, ....) 

 

Voor de lasagne (2-3 personen):

- 5-6 droge lasagnevellen

- ingevette ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit wat olijfolie in een wok.

Fruit de ui met knoflook op laag vuur, voeg de spekblokjes toe, zet het vuur wat harder en bak even. Voeg dan het gehakt toe, bak rul en kruid met de gerookte paprika, peper en zout en als je gedroogde groene kruiden gebruikt, voeg deze dan ook toe.

Voeg de prei en de frito toe en wok tot alles ongeveer gaar is. Voeg de paprika, tomaatjes en de verse kruiden toe. Breng evt nog verder op smaak en verdun evt met wat heet water.

Als je maar de helft van de saus gebruikt, haal dan vast de helft uit de pan en zet apart om af te koelen. Als je een lasagne voor 4 personen wilt maken, neem dan een grotere schaal en gebruik meer lasagnebladen.

Doe een dun laagje saus in de ovenschaal, doe daar een laagje lasagnebladen op. Breek ze evt. om het passend te maken, maar leg de bladen niet op elkaar. Verdeel er een nieuw laagje saus over en daarop bladen.

Ga zo door tot de laatste laag bladen bedekt is met saus (haal evt een beetje uit de schaal die je apart gezet hebt).

Strooi er wat kaas over en bak het 30 min in de oven tot het gaar is. Laat ca 5 min staan en schep het dan op de borden.




 


 

Reacties