Vispakketjes met boemboe

Een lekker vispakketje met een zelfgemaakte boemboe. 

 

Ingrediënten (3 personen):

- 1 (grote) sjalot, zonder schil

- 2 tenen knoflook

- 1 rode peper, zonder pitten

- stukje verse gember, geschild

- 2 tl kurkuma

- evt ½ tl sambal oelek

- scheutje zonnebloemolie

- 350 g pangasius

- 1 ei, losgeklopt

- 1 pakje kokosmelk (200 ml)

- ½ paprika, in blokjes

- 3 vellen bakpapier

- Pan met stoommandje

 

 Bereiding

Breng water in de pan voor het stoommandje aan de kook. Leg 3 vellen bakpapier klaar.

Rasp de knoflook, rode peper en gember in de keukenmachine (raspschijf). Doe dan het mes erin en voeg de sjalot, kurkuma en evt sambal toe. Pureer het mengsel zo fijn als kan, tot een boemboe.

Verhit wat olie in een wok en bak de boemboe zo’n 3 minuten, doe dan in een grote schaal en laat wat afkoelen.

Roer het ei door de boemboe en voeg de paprika en de vis in stukjes of in 3 porties toe.

Leg op elk vel bakpapier een stuk vis met paprika en boemboe. Schenk per pakketje 1/3 deel van de kokosmelk erover en vouw het pakketje dicht. Begin bij 2 tegenoverliggende kanten, rol dit op, vouw dan de zijkanten naar binnen en leg in het stoommandje.

Stoom de pakketjes in 12 min gaar. Serveer met papadums en een salade (van oa de andere halve paprika). 

 



Reacties