Roerbak met paddenstoelen en peultjes

 

Een lekkere combinatie groente, op smaak gebracht met sojasaus en aangevuld met wat cashewnoten.

Dit gerecht is een voorbeeld van snel koken zonder recept. Kies groenten met een verschillende structuur en smaak en breng het op smaak met sojasaus en honing. Je kunt ook kiezen voor de smaakrichting (zoete) chilisaus of richting kerrie met evt wat room als je niet richting sojasaus wilt.


Ingrediënten (4 personen):

- 200 gr peultjes, zonder puntjes en draden

- scheut olijfolie

- 1 grote ui, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, fijngehakt

- 100 gr shiitake, in repen

- 175 (kleine) kastanjechampignons, doormidden

- 1 paksoi, in repen, groen en wit gescheiden

- 3 el sojasaus

- 1 tl honing

- handje cashewnoten 

 

Bereiding:

Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook even op laag vuur. Doe de peultjes erbij, zet het vuur wat hoger en bak de peultjes in ca 5 min beetgaar.

Voeg de paddenstoelen en de witte delen van de paksoi toe en roerbak ze 2-3 min mee, voeg dan het groene deel van de paksoi. Bak nog ca 3 min.

Roer de sojasaus, honing en cashewnoten erdoor en breng evt nog verder op smaak met peper of extra sojasaus.

Serveer met (wilde) rijst.


 


Reacties