Citroen maanzaadkoekjes

 

Een lekker fris koekje met de bekende combinatie van citroen met maanzaad.

Ingrediënten (20 koekjes of 35 'eenhaps'koekjes):

- 1 zakje vanillesuiker

- 80 g suiker

- 120 g boter, op kamertemperatuur

- 1 ei

- 1 citroen: sap van 1, rasp van 1/2

- 2 el maanzaad

- 1 tl bakpoeder

- 180 g bloem

- snuf zout

 

Bereiding:

Klop met de boter, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een stevig mengsel. Voeg het ei toe, samen met de rasp en het sap van de citroen.

Zeef bloem en bakpoeder boven een andere kom en roer het maanzaad en zout erdoor. Voeg dit toe aan het botermengsel. Rol tot een bal, druk wat plat en pak het in in huishoudfolie. Laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Haal de bakplaten uit de oven en warm  de oven voor tot 180 graden.

Rol het deeg uit tussen 2 vellen bladerdeeg en steek er zo'n 20 koekjes uit. 

Of maak met twee eetlepels kleine bolletjes (ca 35 stuks) en leg dit als kleine bolletjes op de bakplaat. Bak de 'platte' koekjes ca 12 minuten, de 'bolle' koekjes ca 14 min in de oven. Maak van de resten deeg weer een bol, rol uit en steek er nog meer koekjes uit. 

Laat afkoelen op de bakplaten zodat de koekjes hard worden.


 Deze koekjes zijn handig om mee te nemen, een dag later zijn ze namelijk nog lekkerder!



Reacties