Ovenschotel met aardappel, courgette en tomaat

 


Een lekkere ovenschotel die iedereen eigenlijk wel lust: de bekende combinatie van courgette, tomaat en pesto, deze keer niet met pasta maar met aardappels uit de oven. Het is van te voren klaar te maken en hoeft daarna alleen nog in de oven.

Ingrediënten (2-3 personen):

- 400 gr aardappelschijfjes, voorgekookt

- 1 (kleine) courgette, in dunne plakjes

- 3-4 tl groene pesto

- 4 (tasty tom) tomaten, in plakjes

- een paar takjes verse kruiden (oregano, peterselie,...), alleen blaadjes, grofgehakt of 3 tl vriesdroog

- Peper en zout

- 25 gr boter

- 25 gr bloem

- 250 ml melk

- geraspte kaas

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet een ovenschaal in.

Maak een kaassaus door de boter in een (steel)pan te smelten op laag vuur. Als de boter gesmolten, maar niet bruin is, roer dan de bloem erdoor en bak ca 1 min. Voeg de melk beetje voor beetje toe terwijl je met een garde goed roert om geen klontjes te krijgen. Laat zachtje koken zodat het wat indikt. Roer de geraspte kaas erdoor en zet het vuur uit.

Meng de aardappelschijfjes met de pesto, de kruiden en wat zout. Doe dit in de ovenschaal en leg de courgetteplakjes erop.

Giet de kaassaus eroverheen en leg dan de tomaat erop. Bestrooi met wat zout en peper uit de molen.

De ovenschotel is nu klaar en kan voor korte tijd op het aanrecht of voor langere tijd in de koelkast bewaard blijven (laat het wel op kamertemperatuur komen voor het bakken, of verleng de oventijd).

Bak de schotel in de oven in ca 25 min gaar, zet dan nog 5 min onder de hete gril om de kaas goudbruin te kleuren.


 



Reacties