Foe yong hai


In deze versie van foe yong hai zit de groente in de omelet en ananas in de saus.

Dit recept is gebaseerd op een recept van Hello Fresh.


Ingrediënten (2 peronen):

- 2 knoflooktenen, geperst

- 3 schijven (verse) ananas, in stukjes

- 4 eieren

- 400 gr wokgroente

- 1 ½ el sojasaus

- 1 blikje tomatenpuree

- 90 gr noedels

- 250 ml groentebouillon

- zonnebloemolie

- 2 tl honing

- 3 el ketjap

- Peper en zout

Bereiding:

Klop de eieren los in een grote kom, roer de sojasaus en wat gemalen peper erdoor. Voeg de groenten toe en roer deze er ook door.

Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de helft van de knoflook. Giet het eimengsel en de pan en laat met de deksel op de pan 13 min op laag vuur stollen. Haal de deksel van de pan en ‘snij’ de omelet met een spatel in stukken. Bak dit nog ca 2 min op laag vuur.

Kook ondertussen de noedels klaar volgens de verpakking en maak de saus.

Verhit voor de saus 1 el olie in een steelpan en fruit de rest van de knoflook op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Doe de ananas, bouillon, honing en ketjap toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook, laat 5 min zachtjes koken. Breng op smaak met peper en evt zout. 

Doe de noedels op de borden, schep het ei erop en schenk de saus erover.




Reacties