Lemon bars

 

Een frisse lekkernij voor de (na)zomer.

Je komt veel verschillende recepten tegen om lemon bars te maken, vooral de hoeveelheid suiker en citroen variëren. Ik heb de recepten van de sites van Laura's bakery en Sallysbakingaddiction als uitgangspunt voor mijn versie gebruikt. Het resultaat: lemon bars met een lekkere verhouding zuur en zoet!

 

Ingrediënten (12 stuks):

Voor de bodem:

- 230 gram ongezouten roomboter

- 100 gram fijne kristalsuiker

- 265 gram bloem

- 2 tl vanille extract

- ½ tl zout

Voor de citroenlaag:

- 200 gram fijne kristalsuiker

- 30 gram bloem

- 4 eieren, op kamertemperatuur

- 2-3 citroenen, rasp van 2 en ca 75 ml sap

Verder

- (glazen) vorm van ca 23x28 cm

- Poedersuiker

 

Bereiding:

Warm de oven voor tot 170 graden. Vet de vorm in en bekleed de bodem en minimaal twee zijkanten met bakpapier.

Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Doe de boter in een beslagkom, voeg de suiker, zout en vanille extract toe en mix met een handmixer.

Zeef de bloem erboven en roer dit erdoor tot een egaal deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm, zorg dat het gelijkmatig over de vorm verdeeld is.

Bak de bodem ca 20 min tot de randjes licht beginnen te kleuren.

Maak ondertussen de citroenlaag. Doe alle ingrediënten in een kom en mix alles met een garde tot een egaal mengsel.

Haal het deeg uit de oven en maak met een vork gaatjes in de bodem (niet helemaal erdoor).

Giet de vulling over het deeg en bak nog 20-25 min tot de citroenlaag stevig, maar niet hard is. Controleer dit door de vorm te bewegen en te zien of de citroenlaag nog beweegt.

Laat eerst ca 1 uur op kamertemperatuur afkoelen en zet dan in de koelkast tot gebruik.

 

Bestrooi met wat poedersuiker voor je het in stukken snijdt.

Bewaar in de koelkast.

Reacties

Een reactie posten