Quiche met kip

 

Een lekkere quiche met kip, champignons en erwtjes.

Ik heb hem al een paar keer gemaakt, hij blijft lekker!

 

Ingrediënten (3-4 personen): 

- 1 ui, gesnipperd

- 250 gr (kastanje)champignons, in kwarten

- 200 gr fijne diepvrieserwten, ontdooid

- 4 eieren

- 90 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- 300 gr kipfilet, in blokjes

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- 1 el Italiaanse kruiden, vriesdroog

- Rol bladerdeeg (of 6 plakjes diepvries, ontdooid)

- Peper en zout

- Quichevorm (26 cm doorsnee), ingevet

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui ca 5 min op laag vuur, voeg de kipfilet toe en bestrooi met de kruiden en peper en zout naar smaak. Bak ca 5 min op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min, doe de erwten erbij en bak nog 2 min. 


Zet dan het vuur uit en giet het vocht af.

Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de kaas en wat peper en giet bij het kip-groentemengsel. Roer even door en giet het dan op het deeg in de vorm.

Bak ca 40 min in de oven tot het gaar en goudbruin is, dek de laatste 5-10 min evt af met aluminium folie.

Serveer evt met een salade.

Als er wat over blijft, eet dit dan een dag later als lunch. 

Reacties