Bobotie

 

Er was een periode waarin ik de wereldgerechten van Knorr erg lekker vond, het pakje om Bobotie te maken was 1 van mijn favorieten. Dit is mijn eigen interpretatie en mix van diverse recepten die ik elders op internet vond.

 

Ingrediënten (4 personen):

- 300 gram (runder)gehakt

- 400 gram sperziebonen, in stukken

- 1 (rode) paprika, in stukjes

- 1 ui, gesnipperd

- 2 appels, in stukken

- 200 ml crème fraîche

- 1 ei

- 1 el kerriepoeder

- 3 tl kurkumapoeder

- 250 gram (wilde / witte) rijst

- 50 gram rozijnen

- kaneelstokje

- peper en zout

- (grote) ovenschaal, ingevet

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Kook de boontjes in ca 15 min beetgaar en giet af. Klop het ei los, roer de crème fraîche en kurkuma erdoor.

Verhit een wok met een scheutje olie en fruit hierin de ui in ca 5 min. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Bak de paprika en sperziebonen kort mee. Zet het vuur uit.

Schep de gehakt met groente in de ovenschaal, verdeel de appel erover en giet het crème fraîche mengsel erover. Bak het 20-25 min in de oven.

Kook ondertussen de rijst samen met een kaneelstokje gaar (kan in de pan waar eerst de bonen in gekookt zijn). Wel de rozijnen in (lauw) water of appelsap.

Giet de rijst goed af, haal het kaneelstokje eruit en roer de rozijnen erdoor.

Serveer de bobotie met de rijst.


 


Reacties