Omdat elke laag een bereiding nodig heeft, ben je er even mee bezig, maar het resultaat is het waard!
Ingrediënten (4-6 personen):
- 2-3 pastinaken, geschild en in plakken van 3-4 mm
- 1 flespompoen, geschild en zonder pitten en draden, in plakken van 3-4 mm
- 400 gr champignons, in plakjes
- 600 gr verse spinazie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, geperst
- 250 ml kookroom
- 150 gr geraspte gruyère
- 2 takjes salie, alleen de blaadjes, fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout
Ik had deze keer de pompoen niet geschild, maar dat gaf toch teveel 'bite', de lasagne is lekkerder met geschilde pompoen.
Bereiding:
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Leg de pompoen en pastinaak op de bakplaat. Bestrooi de plakken met peper, zout en olijfolie. Hussel door elkaar om de olie te verdelen en spreid het weer over de plaat.
Rooster ze 10-15 min in de oven, laat iets afkoelen.
Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en knoflook op laag vuur even aan. Voeg de champignons en salie toe, zet het vuur wat hoger en bak tot de champignons beetgaar zijn en er redelijk wat vocht uit de champignons is. Strooi er wat peper uit de molen over.Schep het met zo min mogelijk vocht uit de pan en zet even aan de kant.
Verhit op laag vuur opnieuw wat olie in de wok en doe wat spinazie in de pan, voeg meer toe als het geslonken is. Breng de spinazie op smaak met wat peper en zout. Ga zo door tot alles geslonken is, giet dan het vocht uit de wok of doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit.
Doe de kookroom met de kaas en wat peper in een kom en roer door elkaar.
Vul de ovenschaal: de helft van de champignons, een derde van de pompoen/pastinaak, de helft van de spinazie, de helft van de overgebleven pompoen/pastinaak, de rest champignons, de rest van de pompoen/pastinaak en de rest van de spinazie.Verdeel het roommengsel erover.
Bak de lasagne in ca 30 min goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten