Kip chow mein

 


Dit is weer een lekker wokgerecht met kip, deze keer met 5-kruidenpoeder en sojasaus als smaakmakers. Eigenlijk hoort de kip chow mein met eiernoedels, maar ik heb het deze keer met udon noedels gemaakt.

 

Ingrediënten (3 personen):

- 90-100 gr noedels (udon of eiernoedels)

- 2 scheutjes geroosterde sesamolie

- 300 gr kipfilet, in dunne plakjes

- Een scheut donkere sojasaus

- 1-2 tl Chinees vijfkruidenpoeder (of babi pangang kruiden)

- 1-2 tl zoete chilisaus

- 2 el sojasaus + extra naar smaak

- 1 el maizena

- scheut zonnebloemolie

- 2 paprika’s, in reepjes

- 150 gr taugé

- 2 bosuien, in schuine repen gesneden

- Gemalen peper


Bereiding:

Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Sprenkel een scheut sesamolie over de noedels en schep ze om zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.

Doe de kip in een schaal en meng met de 2 el sojasaus, vijfkruidenpoeder en chilisaus. Roer de maizena erdoor.

Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Roerbak de kipreepjes 3-4 min tot ze gaar en goudbruin zijn.

Voeg de paprika toe, bak nog 1 min en voeg dan de taugé en bosui toe en roerbak nog 1 min.

Schep de noedels erdoor en breng op smaak met een scheut sesamolie, sojasaus en peper.

Schep de kip chow mein op de borden en serveer direct.

Reacties