Wil je een hartige taart maken ipv een quiche? Kijk dan eens bij dit recept voor hartige taart met zalm en prei. Ik heb deze keer veel lang houdbare producten gebruikt, dit kun je doen als je niet zeker weet op welke dag je iets gaat eten. Zalm en deeg uit de vriezer zijn dan ideaal.
Ingrediënten (3-4 personen):
- 6 vellen hartig taartdeeg, ontdooid of een rol quichedeeg
- 200 gr zalmfilet, ontdooid en droog gedept, in blokjes
- 2 preien, in halve ringen
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el dille, fijngehakt
- 1 tl citroenrasp, fijngehakt
- 5 eieren
- 200 ml kookroom
- Ca 100 gr kaas, geraspt
- Peper en zout
- Quichevorm ca 28 cm, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden op onderwarmte.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei met ui en knoflook een aantal min op laag vuur. Breng op smaak met peper en evt wat zout.
Klop de eieren los met de room. Roer de dille, citroenrasp, wat versgemalen peper en kaas erdoor.
Doe het deeg in de vorm, zorg dat, als je losse plakken gebruikt, ze goed aansluiten. Leg voor de zekerheid een veel bakpapier op het rooster in de oven.
Verdeel de groentes over het deeg en leg de zalm erin.
Giet het eimengsel erover en zet de vorm net onder het midden in de oven.Bak in 40 min gaar, bak eerste 15-20 min met alleen onderwarmte, zet daarna ook de bovenwarmte aan.
Serveer met een kleine salade.
Reacties
Een reactie posten