Prei-knolselderijsoep met makreel

 

Een kom maaltijdsoep vol groentes, afgemaakt met gerookte makreel.

Deze recept is gebaseerd op deze soep uit de Boodschappen. 


Ingrediënten (4-6 personen):

- 4 preien, in ringen (evt met keukenmachine)

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 liter (kippen)bouillon, van blokjes

- 2 aardappels, geschild, in blokjes

- 1 knolselderij, geschild, in kleine blokjes

- 2 el (grove) mosterd

- 150-180 gr graatloze gerookte makreel

- 200 gr crème fraîche

- Versgemalen peper


Bereiding:

Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een grote pan en fruit de knoflook aan op laag vuur. Doe de prei erbij en bak ca 8 min.

Voeg dan de bouillon en de aardappels toe en kook 15 min. Pureer de soep. Roer de mosterd door de soep en voeg de knolselderij toe. Laat nog 10-12 min op laag vuur koken tot de knolselderij beetgaar is, breng evt nog op smaak met wat peper.

Doe de makreel onderin een soepkom, schep de soep erop en doe wat crème fraîche erop.

Serveer evt met een pistoletje uit de oven om te dippen.

Deze soep is een tweede dag ook erg lekker.

Reacties