Salade van wortel en mais

Deze salade is lekker fris en past goed bij deeggerechten zoals quiches, hartige taarten of tortilla's.

Als je het bij een hartige taart eet, dan kun je aan de salade beginnen als de taart in de oven gaat. Als de taart klaar is, zijn de smaken van de salade goed doortrokken.

Wij vinden het lekker bij deze kip-kerrie taart.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 300 gr wortels, schoon

- 300 gr mais, uitgelekt

- 3-4 bosuitjes, uiteindes verwijderd

- 1 el wittewijnazijn

- 2 el zonnebloemolie

- 1 tl gembersiroop

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Maak in een kommetje een dressing van de azijn, olie en gembersiroop, breng op smaak met peper en zout.

Rasp met een keukenmachine de wortels en snij daarna de bosui in ringen erbovenop. Of rasp de wortel met een rasp en snij de bosui met een mes in (halve) ringen.

Doe de groenten in een kom en roer de mais en de dressing erdoor. Laat minimaal 15 min intrekken. Serveer als bijgerecht of op een goed gevulde tafel voor een etentje met gasten.




Reacties