Kip-kerrie taart

Kip met kerrie is een lekkere combinatie. Het is natuurlijk als salade bekend op een toastje of broodje, maar het kan ook heel goed in een hartige taart.

Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd, bijv met een salade van wortel en mais of deze witte kool-wortelsalade.


Ingrediënten (4 personen): 

- 400 gr kipfilet, in blokjes

- 1 ui, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 250 ml kippenbouillon

- 2 zoetzure appels, bijv Jonagold, met schil, in blokjes

- 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid

- 1 el kerriepoeder

- Peper

- 4 el bloem

- 1 bosui, in ringen

- 1 ei, losgeklopt

- 1 el paneermeel

- springvorm (doorsnede 26 cm), ingevet, ook de bovenkant

- aluminiumfolie

Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de ui met de knoflook een paar min op laag vuur. Roer de kerrie erdoor en bak even mee. Doe de kip in de pan, zet het vuur wat hoger en bak rondom bruin.

Zet het vuur weer lager en schuif de kip met ui naar de zijkant van de pan. Doe de bloem in het midden van de pan voeg dan een scheutje bouillon toe. Roer dit er direct door. Als al het vocht opgenomen is door de bloem, voeg dan meer toe tot alle bouillon erdoor zit. Roer dan de kip door de roux en breng evt nog verder op smaak met wat peper en evt meer kerrie. Doe een deksel op de pan en laat ca 5 zachtjes koken, doe dan de appels erbij en stoof die nog 5 min mee. Zet het vuur uit en roer het bosuitje erdoor.

Bedek ondertussen de bodem en zijkanten van de springvorm met 7 vellen bladerdeeg. Als er wat over de zijkanten komt, vouw het dan even naar buiten. Prik er met een vork een paar gaatjes in en bestrooi met wat paneermeel.

Doe het kipmengsel in de vorm. Vouw de zijkanten van het deeg over de taart, snij van het laatste vel bladerdeeg stroken en leg ze over te taart (zoals je bij een appeltaart zou doen). 

Bestrijk het bladerdeeg met ei en zet de vorm in de oven. Bak de taart in 35-40 min goudbruin en gaar, dek evt de laatste 5 min af met aluminiumfolie.

 

Serveer met een salade voor een volledige maaltijd.

Variatie: vervang de bosui voor prei.


Reacties