Vispakketje van bladerdeeg

 

Een makkelijk visgerecht, ideaal voor een doordeweekse avond.

 

Ingrediënten (3 personen):

- 2 preien, in ringen

- 250 gr kabeljauw, in 3 stukken

- 1 el citroensap

- 2 el Italiaanse kruiden

- Peper, zout

- olijfolie

- 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- Scheutje melk 

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Warm de oven voor tot 200 graden.

Verhit wat olie in een wok en bak de prei in een paar min beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de vis op een bord of plank en wrijf het in met zout, peper, de citroensap en de kruiden. Je kunt de vis evt ook in blokjes van 2 cm snijden en dan kruiden.

Leg 3 plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk vel 1/3 van de prei, houd de randen vrij. Leg hier de vis op en dek het af met de andere plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed dicht met een vork.

Bestrijk de bovenkant met een beetje melk en strooi er nog wat zout uit de molen over.

Bak de pakketjes in ca 20-25 goudbruin.




Reacties