Pasta met champignons en prei

 

Een gerecht voor 1 dag, de smaak komt vooral van de combinatie van citroen, gedroogde chilipeper en oregano. 

Ideaal voor dagen dat je wat makkelijks wilt maken, maar wel lekker wil eten!


Ingrediënten (2-3 personen):

- 250 gr (gevulde) verse pasta

- scheut olijfolie

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 prei, in halve ringen

- 400 gr champignons, in plakjes

- 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt (niet op de foto, maar ik koop ze bij de toko)

- sap en geraspte schil van ½ citroen

- 50 gr roomboter, in blokjes

- Ca 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- 2 el verse oregano, fijngehakt

 


Bereiding:

Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Verwarm ondertussen olie in een wok en bak de knoflook en prei al omscheppend ca 2 minuten. Voeg de champignons en de chilipeper toe en bak ze ca 4 minuten mee. Roer het citroensap en de geraspte citroenschil door. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en meng met de groenten in de pan en roer de boter erdoor. Verdeel de oregano erover.

Serveer met de kaas.
 


Reacties