Hartige muffins met geitenkaas

 

 

Deze muffins met geitenkaas en gedroogde tomaten kunnen als hoofdgerecht (evt met salade) of als lunchgerecht.

Deze vegetarische muffin past ook goed bij een high tea of buffet, gebruik dan evt een mini muffinvorm.

 

Ingrediënten (9 stuks):

- 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

- 3 gedroogde tomaten, in stukjes 

- 125 gram zelfrijzend bakmeel

- 1 ei, losgeklopt

- 100 ml melk

- 4 el olijfolie

- paar takjes verse peterselie, fijngehakt

- zout

- peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Doe muffinpapiertjes in de muffinvorm.

Mix het bakmeel met de melk, het ei en de olijfolie. Roer de geitenkaas, tomaatjes en de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de mix over de vormpjes (niet helemaal vol) en bak ze in 17-20 min goudbruin en gaar.


 



Reacties