Kipfilet met wortel en citrus uit de oven

 


Dit kipgerecht is fris door de rasp van citroen en mandarijn en door oa de steranijs smaken de wortels er erg lekker bij.

Het oorspronkelijke recept komt uit de Allerhande. Ik heb het oa aangepast door de citrusrasp door de marinade te doen.

Ingrediënten (4 personen):

- 600 g bospenen, geschild in in de lengte in dunne repen

- 5 steranijs

- 3 mandarijnen, 1x rasp en sap, 2x in partjes

- 1 citroen

- 6 el arachideolie

- 1 el 5 kruidenpoeder (niet op de foto)

- 300 gr kipfilet, in 4 stukken

- 2 takjes verse munt, blaadjes grof gehakt

- Grote ovenschaal, ingevet

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Verdeel de bospenen over de bodem van de ovenschaal, leg de steranijs erop, sprenkel het sap van de mandarijn over en de helft van de olie.

Meng in een kommetje de andere helft van de olie met het 5 kruidenpoeder en de rasp van de mandarijn en citroen. Haal de kipfilets door de kruidenolie en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de rest van de olie over de kip.


 Zet de schaal in de oven en bak het in ca 40 min gaar.

Serveer met partjes mandarijn en de munt.

 

Lekker met rijstsalade met geroosterde paprika.

Reacties