Ovenschotel met courgette, paprika, kip en aardappel

 

Deze ovenschotel met courgette, paprika, gerookte kip en aardappel staat snel in de oven en is een lekkere doordeweekse maaltijd.

De ingrediënten zijn redelijk lang houdbaar en daardoor is dit ideaal voor later in de week. 

Je kunt ook een plattere ovenschaal gebruiken, de oventijd wordt dan iets korter. Dit is vooral handig als je een grotere hoeveelheid maakt.


Ingrediënten (3-4 personen):

- 1 gerookte kipfilet, in stukjes

- 450 gram aardappelblokjes (of zelf voorgekookte aardappels)

- 1 paprika, in blokjes

- 1 courgette, in blokjes

- 1 rode ui, in kwart ringen

- Ca 1 el Italiaanse kruiden

- Peper, zout

- Klein bakje boursin (80 gr)

- scheutje melk

- handje geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet een ovenschaal in. Meng in een kommetje de boursin met een scheutje melk.

Doe de groentes en kip in de schaal en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Schep het door elkaar.

Verdeel eerst de aardappelblokjes erover en schep dan het boursinmengsel over de aardappel en strooi er wat geraspte kaas over.

Zet de schaal ca 25 min net onder het midden in de oven tot het goudbruin en gaar is. 

Reacties