Vegetarische ratatouille


Dit kleurrijke groentegerecht zet je in 20 minuten op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag.

Wij vinden het lekker met een Turks brood, maar het is ook lekker met pasta of aardappels. Dit recept is makkelijk aan te passen als er meer of minder mensen mee-eten.


Ingrediënten (ruim 3 personen):

- 1 ui, grof gesnipperd

- 1 aubergine, in blokjes

- 3 tomaten, in blokjes

- 1 courgette, in blokjes

- Klein blikje tomatenpuree

- olijfolie

- peper

- tijm (vers of vriesdroog)

- oregano (vers of vriesdroog)

- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt 

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca 2 min. Zet het vuur wat hoger en bak de  courgette en aubergine mee en breng op smaak met peper, tijm en oregano.

Voeg tomaten en ca 100 ml kokend water toe en laat nog eens ca. 5 minuten met een deksel op de pan garen.

Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer met Turks brood.


 


Reacties