Snelle groenteschotel

 

Deze vegetarische groenteschotel is zo gemaakt. Ideaal voor op werkdagen of als je zin hebt in iets snels.

Varieer evt met de groentes, paprika is er ook erg lekker in.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 400 gr groente, bv bloemkool, broccoli en wortel, in stukken

- 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes

- Geraspte kaas, naar smaak


Voor de saus:

- 125 gr crème fraîche

- 1 tl mosterd

- 2 el verse bieslook, gesneden

- 1 ei, losgeklopt

- scheutje melk

- peper en zout

 

Verder:

- Ovenschaal, ingevet

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Kook de groente 5 min in een grote pan, kook de aardappels de laatste 2 min mee.

Maak ondertussen een sausje door in een kom de crème fraîche met de mosterd, melk en kruiden te mengen. Roer dan het ei erdoor.

Verdeel de aardappels en groentes over de bodem van de ovenschaal. Giet het eimengsel erover en roer even door elkaar.

Strooi de kaas erover en bak ca 15 min in de oven tot het gaar is en de kaas gesmolten.

 

Reacties