Clafoutis met tomaatjes en geitenkaas

Een hartige clafoutis met cherrytomaatjes en geitenkaas.

 

Ingrediënten (3 personen): 

- 500 gr kerstomaatjes, diverse kleuren

- 100 gr zachte geitenkaas, verkruimeld

- 4 eieren

- 120 ml melk

- 120 ml (slag)room

- 100 gr bloem

- Paar takjes tijm, alleen blaadjes

- Zout en peper

- Ovenschaal of taartvorm zonder losse bodem (ca 25 cm doorsnee), ingevet

 

 Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Klop de eieren los met de melk en de room. Voeg de bloem toe en mix het tot een glad beslag (beetje zoals pannenkoekenbeslag). Breng op smaak met de tijm, zout en peper.

Doe de tomaatjes en 2/3 van de geitenkaas in de ovenschaal en giet het beslag erover. Verdeel de rest van de kaas erover en zet de schaal in de oven.

Bak de clafoutis in ca 45 gaar en goudbruin. 

 
Serveer warm of op kamertemperatuur. Lekker met rucola of een andere frisse salade.

 

 

Reacties