Curry met geroosterde pompoen, kokos en spinazie

 

Pompoen, kikkererwten en spinazie passen heel goed in deze oranje curry van kokos en specerijen. Door de pompoen in de oven te roosteren krijgt het een heerlijke smaak.

Ik heb kaffir lime blaadjes gebruikt om de curry op smaak te brengen, je kunt deze in gedroogde vorm vaak vinden bij een toko. Ze worden ook wel kaffirblaadjes of djeroek poeroet (djeruk purut) genoemd. Vervang evt door laurierblaadjes, dit geeft een iets andere smaak aan de curry, maar past goed bij de rest van de specerijen. In plaats van kokosmelk heb ik geconcentreerde kokoscrème gebruikt, hierbij is de kokossmaak meer aanwezig.


Ingrediënten (4 personen):

- 1 flespompoen, geschild en in blokjes van 1,5-2 cm

- 10 kaffir lime blaadjes

- 10 kardemom peulen, zaadjes in vijzel gemalen

- 2 cm gember, fijngehakt

- 3 tenen knoflook, geperst

- 200 ml tomato fritto

- 200 gr kikkererwten (ready-to-eat)

- 200 gr geconcentreerde kokoscrème

- 100 gr spinazie, grof gehakt

- Versgemalen zout en peper

- ½ tl kurkuma

- ½ tl korianderpoeder

- Ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Warm de oven voor tot 220 graden.

Doe de pompoenblokjes in de ovenschaal en bestrooi met wat zout en peper. Bak in de oven in ca 45 min beetgaar. Schep halverwege de baktijd een keer om.

Doe de kaffir lime blaadjes (evt in 1 of 2 grote thee-eieren) met 500 ml water in een pan en breng aan de kook. Voeg de kardemom, gember en knoflook toe. Breng opnieuw aan de kook, roer dan de rest van de specerijen erdoor en voeg de kokos en tomato fritto toe. Laat 5 min zachtjes koken en kook dan de kikkererwten zacht mee. Roer regelmatig door zodat de kokoscrème goed oplost.

Haal de thee-eieren met de kaffir lime uit de pan en roer de spinazie en geroosterde pompoen erdoor. Laat evt wat verder indikken of voeg wat (kokend) water toe als de saus te dik is.

Serveer de curry met naanbrood of rijst.


Reacties