Filodeegtaart met kip en courgette

 
Deze knapperige filodeegtaart heeft een vulling van kip en courgette.

Ik dacht dat ik bij een Turkse supermarkt een verpakking bladerdeeg gekocht had, maar toen ik ging zoeken naar de oventijden en -temperatuur voor deze quiche/taart zag ik dat Sac Yufka filodeeg is. Geen probleem natuurlijk, de taart heeft nu een heerlijk knapperig deeg! 

Wil je een quiche maken van bladerdeeg, dan kun je dezelfde vulling maken, gebruik dan alleen 4 eieren ipv 2.


Ingrediënten (4-6):

- 4 grote vellen filodeeg (500 gr)

- 300 gr kipfilet, in stukken

- 2 courgettes, in blokjes

- 150 gr roomkaas met knoflook en kruiden

- 2 eieren

- olijfolie

- Springvorm (24 cm), ingevet, bodem met bakpapier

- Kwastje

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de kip met peper en zout in 3 min rondom bruin, voeg de courgette toe en bak nog 5-8 min beetgaar.

Klop ondertussen de eieren los met de roomkaas en schep daar het kip-courgettemengsel met zo min mogelijk vocht bij.

Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht, bestrijk licht met olijfolie, leg een ander vel erop, bestrijk weer. Ga zo door tot het laatste vel en bestrijk weer met olijfolie. Schep de vulling in het midden en vouw het deeg er omheen zodat een lange rol ontstaat. 

Rol dit tot een spiraal en let dit in de springvorm. Bestrijk de bovenkant nogmaals met olijfolie

 

Bak de taart in het midden van de oven in ca 30-35 min goudbruin en knapperig gaar.

 

Haal uit de vorm en snijd in punten. Serveer evt met een salade.


 

 

 

Reacties