Ovenschotel met courgette en geitenkaas

Geitenkaas en tomaat is een lekkere combinatie. Deze keer gebruik ik gedroogde tomaatjes en belegen geitenkaas en doe ik ze samen met courgette en aardappel in de oven.

 

Ingrediënten (4 personen):

- 800 g aardappel, voorgekookt en in schijfjes

- 2 courgettes, in plakjes

- 1 rode ui, halve ringen

- 150 g geraspte belegen geitenkaas

- Ca 100 gr zongedroogde tomaten

- 2-3 el olie uit het potje van de tomaten

- 4 eieren, losgeklopt

- 250 ml verse slagroom

- ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Meng de tomaten met de olie.

Vul de ovenschaal, begin met de helft van de aardappels, bestrooi met wat zout en peper en doe dan de helft van de courgette en de helft van de ui erover. Verdeel de helft van de kaas erover en leg daar de tomaat op.

Dan opnieuw aardappel, zout, peper en courgette.

Meng de eieren met de slagroom de rest van de geitenkaas en wat peper. Giet dit mengsel over de courgette. 

Bak de ovenschotel in ca 40 min in de oven gaar en goudbruin.

 


 

 

Reacties