Vispaella

 

Bij paella denk je gelijk aan restaurants in Barcelona of ergens anders in Spanje. Je kunt het nu ook zelf maken!

Dit recept is voor 2 personen, wil je het voor meer personen maken, voeg dan bijv ook kippenpootjes toe.


Ingrediënten (2 personen):

- 150 gram risottorijst

- 1 rode paprika, in blokjes

- 1 sjalotje, fijngesnipperd

- 2 tenen knoflook, uitgeperst

- 3 tomaten, ontveld en in stukken

- 100 gram chorizo, in plakjes gesneden

- 8-10 stuks rauwe, (on)gepelde gamba’s, ontdooid

- handjevol doperwten, ontdooid

- handjevol mosselen, rauw in schelp

- plukje saffraan

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- 350 ml visbouillon

- 70 ml witte wijn

- Versgemalen peper

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de chorizo 2-3 min op redelijk hoog vuur, zet het vuur wat lager en voeg dan het sjalotje en de knoflook toe.

Voeg de paprika, gerookt paprikapoeder en saffraan toe en bak een paar min. Roer de rijst erdoor en bak kort tot de korrels wat glazig zijn.

Blus af met de wijn en wacht tot de wijn is opgenomen door de rijst, voeg dan de bouillon en tomaten toe.

Doe een deksel op de pan en laat ca 12 zachtjes koken. Breng op smaak met wat peper en doe de erwten, mosselen en gamba’s in de pan en kook nog ca 4 min tot alles gaar is. Als het nog erg vochtig is, dan kun je de deksel eraf laten, is het te droog voeg dan nog wat bouillon of kokend water toe.




Reacties