Plaattaart met broccoli en ansjovis

 

Maak deze plaattaart met groenten waar je zin en hebt, voeg de ansjovis toe voor het zoute accent.

Ik heb deze keer behalve broccoli ook paprika en bosuitjes gebruikt, deze kunnen evt ook vervangen worden door een kleine prei en/of rode ui. De broccoli kun je vervangen door kleine bloemkoolroosjes.


Ingrediënten (3 personen):

- 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie (46 gr)

- 1 (kleine) stronk broccoli, in roosjes

- 1 paprika, in blokjes

- 2-3 bosuitjes, in ringen

- 1 rol flammkuchendeeg (koeling)

- 2 el paneermeel

- Paar takjes basilicum, blaadjes gehakt

- 200 gr crème fraîche

- 2 eieren

- 1 eidooier

- ½ tl gemalen nootmuskaat

- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- Versgemalen peper

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor tot 190 graden.

Klop de eieren en eidooier los, klop de crème fraîche erdoor. Roer dan de basilicum, bosui, peper, nootmuskaat en kaas erdoor.

Leg het deeg op het bakpapier op de bakplaat. Rol de randen losjes op zodat het een opstaande rand vormt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel erover.

Leg de broccoli en paprika op het deeg en verdeel de ansjovis erover.  

Giet het eimengsel erover. Bak ca 20 min onder het midden van de oven, zet de bakplaat dan in het midden van de oven en bak nog 5 min tot de taart gaar en goudbruin is.


 

 


Reacties