Gevulde paprika's

 

Paprika's kun je met verschillende groentes en evt vlees vullen. Ik heb een heerlijke kleurrijke vulling gemaakt van snijbiet, champignons, rode ui en een beetje paprika.

Als je 1 paprika per persoon serveert, dan hoeft er geen rijst oid bij.


Ingrediënten (2 personen):

- 2 gele of rode paprika’s, bovenkant losgesneden, zaadlijsten verwijderd

- Ovenschaal, ingevet

 

Voor de vulling:

- 100 gr snijbiet, in stukken, steel en blad gescheiden

- 250 gr champignons, in plakjes

- ½ paprika, in blokjes

- 1 rode ui, in kwart ringen

- 2 tenen knoflook, geperst

- Tijm

- Peper, zout

- Ca 100 gr (geiten)kaas, geraspt

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Zorg dat alle groentes voor de vulling klaar staan.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok, fruit op laag vuur de knoflook met rode ui. Zet het vuur wat hoger en bak de champignons, paprikablokjes en steeltjes van champignons een paar min.

Breng op smaak met tijm, peper en een beetje zout. Roer het snijblad erdoor en roerbak tot het geslonken is. Roer 2/3 van de kaas erdoor.

Zet de paprika’s in de ovenschaal en schep de vulling erin, druk wat aan en leg evt vulling dat over is naast de paprika’s in de schaal. Strooi de resterende kaas erover en bak in 20-25 min gaar.

Variatie: gebruik andere groentes zoals spinazie of prei.



Reacties