Witte pastasaus met groene groenten (met of zonder vlees)

Deze heerlijke pasta heeft alleen witte, groene en roze/paarse ingrediënten. Dit ziet er leuk uit en het is ook nog eens erg snel en makkelijk te maken!

Het wokken van de groenten en koken van de pasta duurt ongeveer even lang, afh van het soort pasta en hoe stevig je de broccoli wilt.

Ik maak deze pasta ook weleens vegetarisch, de rood/roze kleur en extra smaak komt nu van de gedroogde tomaten. In de beschrijving staan alle ingrediënten genoemd, voeg de ingrediënten toe die je wilt gebruiken in je pasta.

 

Ingrediënten (4-6 personen) met vlees: 

- 2 preien, in halve ringen

- 1 sjalotje, grof gesnipperd

- 1 rode ui, in kwart ringen

- 1 teentjes knoflook, geperst

- 500 gr broccoli, roosjes klein en steel in blokjes

- 200 gr crème fraîche

- 2 bosuitjes, in ringen

- 125 gr spekblokjes

- 250 gr gerookte kipfilet, in blokjes

- 1-2 el tijm (gedroogd of vers)

- 1-2 el oregano (gedroogd of vers)

- Versgemalen peper

- 400 gr pasta

Ingrediënten (2-3 personen), vegetarisch:

- 1 prei, in halve ringen

- 1 sjalotje, grof gesnipperd

- 1 teentje knoflook, geperst

- kleine stronk broccoli, roosjes klein en steel in blokjes

- 125 gr crème fraîche

- 1 bosuitje, in ringen

- 4 gedroogde tomaten, in stukjes

- 1 el olie uit de gedroogde tomaten pot

- 1-2 el tijm (gedroogd of vers)

- Versgemalen peper

- 200 gr pasta

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de verpakking.

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie of de tomatenolie in een wok en bak de spekblokjes met de sjalot en ui op middelhoog vuur tot de spek bruin begint te kleuren. Doe dan de knoflook, prei en steeltjes van de broccoli erbij en bak bijna gaar.

Breng op smaak met tijm, oregano en peper. Voeg de broccoliroosjes, bosui, kipfilet,  en crème fraîche toe en een scheut kookwater van de pasta.

Serveer de pasta met de saus. Of roer de pasta door de saus, dat is zeker bij de 2-3 persoonsvariant lekkerder.

Serveer evt met wat tomaten.




Reacties