Dragon roomsaus

 

Ken je dragon al? Dit kruid is heerlijk in deze roomsaus! Lekker over bloemkool of andere groentes.

Deze saus kan bij doordeweekse gerechten, maar past ook heel goed bij wat uitgebreidere maaltijden zoals tijdens kerst. 

Je kunt je dragon makkelijk zelf kweken, doe een paar zaadjes in een potje, even geduld en dan heb je een plantje waar je regelmatig van kunt oogsten.

 

Ingrediënten (4 personen):

- 1 sjalot, fijngesneden

- Paar takjes dragon, blaadjes fijngesneden

- 250 ml kookroom

- 175 ml groentebouillon (van drinkbouillon zakje of blokje)

- 1 el maizena

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Smelt een klontje margarine in een steelpan tot het bruist. Fruit de sjalot en dragon op laag vuur.

Giet de bouillon en room erbij en breng al roerend aan de kook. Laat ca 5 min koken.

Maak een papje van de maizena met 2 el water, roer dit tot door de roomsaus. Kook kort tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout en peper.

Lekker over bloemkool en aardappels.


 

 


Reacties