Risotto met gerookte kip en verse kruiden


Deze risotto is heel basic, het heeft verse kruiden, sjalot en knoflook als smaakmakers.

Serveer deze risotto bijvoorbeeld met gegrilde paprika en / of een salade.

 

Ingrediënten (3-4 personen):

- 275 gr risottorijst

- 1 liter (kippen)bouillon

- 2 sjalotten, fijngesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 3-4 takjes dragon, blaadjes fijngehakt

- 3-4 takjes peterselie, fijngehakt

- Parmezaanse kaas, geraspt

- Klontje boter

- Versgemalen peper

 

Voor erbij:

- 2 paprika’s in repen

 

Bereiding:

Zet de bouillon op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de bouillon te scheppen.

Verwarm een scheutje (olijf)olie in een grote pan. Fruit de sjalot en de knoflook een paar min op laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak kort mee.

Voeg een flinke lepel bouillon toe en roer goed. Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende. De risotto is klaar als de korrels beetgaar zijn, afh van het merk zal het zo’n 18 minuten duren. Het is een kwestie van proeven, het moet ‘bijna zacht’ zijn. Er blijft waarschijnlijk wat bouillon over.

Voeg de kruiden en de kip na ca 10 min toe, breng op smaak met versgemalen peper. Roer kort voor de rijst gaar is de Parmezaanse kaas en een klontje boter erdoor.

Grill ondertussen de paprika’s in een grillpan.

Serveer de risotto met wat extra Parmezaanse kaas en de gegrilde paprika's en / of een salade.


 


Reacties