Speculaasbrokken

 

Wie houdt er niet van speculaasbrokken? Lekker knapperig van buiten en een bros van binnen. Maak deze brokken voor Sinterklaas of gewoon omdat ze lekker zijn!

Ingrediënten (8-12 stukken):

- 150 gr bloem

- 150 gr Zeeuws bloem

- 2 tl bakpoeder

- 150 gr boter, koude blokjes

- 150 gr bruine suiker

- 1 ½ el speculaaskruiden

- snufje zout

- Ca 5 el melk

Verder:

- Melk om te bestrijken

- Ca 15 amandelen


Bereiding

Meng bloem, Zeeuws bloem, bakpoeder en speculaaskruiden en zeef het boven een ruime kom. Meng de suiker erdoor.

Doe de boter en melk erbij en snijdt de boter met twee messen klein door de bloem. 

Meng het daarna kort met de hand en vorm het deeg tot een bal. Verpak het deeg in huishoudfolie en koel minimaal 1 uur in de koelkast (kan ook een hele nacht).

Verwarm de oven voor tot 170 graden en laat het deeg ca 15 min op kamertemperatuur komen.

Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier tot een plak van ca 1 cm dik.

Bestrijk met melk en druk de amandelen in het deeg.

Bak 40-45 min tot de speculaasplak nog iets terug veert als je met een vinger voelt. De speculaas wordt als het uit de oven is nog wat harder, bak dus niet te lang. 

 

Laat 10 min op de bakplaat afkoelen en dan verder op een rooster.

Bewaar in een koektrommel en breek in stukken om te serveren.


Reacties